Tillbaka

Hållbart för stora och små

Energieffektivt, giftfritt och hållbart. Miljödiplomerade Villa Väster Park står nu klart för inflyttning. En byggnad med stor omsorg för miljön och de människor som ska vistas i den.

Villa Väster Park står nu färdigt. Här har vi, tillsammans med vår samarbetspartner Fundament Fastigheter AB, byggt för både yngre och äldre. På markplan ryms en förskola och resten av huset blir ett vårdboende.

Under planeringen och byggprocessen har vi jobbat för en miljöcertifiering av byggnaden genom systemet Miljöbyggnad. Det innebär att miljöarbetet och värden för byggnadens miljöprestanda mäts av en oberoende part och sedan granskas av Miljöbyggnadsorganisationen Sweden Green Building Council.

Byggnaden har nu korats med Miljöbyggnad Silver vilket vi är mycket stolta över. För att få den här klassificeringen krävs det mer än att bara följa lagkrav. Till exempel måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre.

Huset är energieffektivt och el och värme kommer från miljösäkra alternativ. Bland annat är solpaneler installerade på taket. Byggmaterial och inredning har vi valt med omsorg för att det ska vara hållbart över lång tid.  Så nu hoppas vi att barnen och de boende ska trivas, i många år framöver.

Här kan du läsa mer om Sweden Green Building Council och miljöklassificering