Frågor och svar

 

Var finns era lägenheter?

Våra lägenheter finns i Victoriahuset på Kungsgatan 11-15 och i Rex-området i gamla Hjärsta. I Victoriahuset har vi 90 lägenheter fördelat på 7 st ettor, 42 st tvåor, 13 st fyror och 2 st femmor. Rex-området ligger i kvarteret som omges av Ulvåsavägen, Lundbygatan och Vallnäsvägen i gamla Hjärsta. Där har vi 88 lägenheter – 12 st ettor, 33 st tvåor, 28 st treor och 15 st fyror. Samtliga lägenheter ligger i Örebro.

Kan man ställa sig i kö?

Vi har inte ett kösystem med garanterad köplats, men tar emot intresseanmälningar som vi sedan går igenom när en lägenhet blir ledig. Det går att lämna en intresseanmälan via denna hemsida eller genom att skriva ett vanligt brev. Lämnad intresseanmälan ska förnyas var tredje månad för att vara aktuell.

Hur ofta har ni något ledigt?

I snitt har vi 1-2 lediga lägenheter i månaden.

Har ni garage eller förråd att hyra ut?

Endast till de hyresgäster som hyr bostad eller lokal av oss.

Får jag själv tapetsera om i min lägenhet?

Meddela alltid oss om ni vill måla om eller tapetsera i lägenheten. Normalt underhåll, vad gäller målning och tapetsering, som fastighetsägaren står för sker vart 12:e år. Som hyresgäst får man tapetsera själv, men det är viktigt att det blir fackmannamässigt gjort och att de färger som väljs blir acceptabla för en ny hyresgäst. I annat fall är man skyldig att återställa det man gjort innan man själv flyttar. Detta gäller även om man målar på en tapetserad vägg eller om man tapetserar på en målad vägg.

Jag vill säga upp min lägenhet, hur gör jag?

Uppsägning ska alltid ske skriftligt via brev eller mail och tre kalendermånaders uppsägningstid gäller. Samma uppsägningstid gäller för hyrd parkeringsplats och garage.

Vilken är hyran för era lägenheter?

Aktuella hyror i REX-området:

Ettor: 4 900 – 5 500 kr
Tvåor: 6 800 – 7 100 kr
Treor: 6 200 – 8 400 kr
Fyror: 8 500 – 9 500 kr

Aktuella hyror i Victoriahuset:

Ettor: 3 100 – 5 800 kr
Tvåor: 6 800 – 10 100 kr
Treor: 10 500 – 13 600kr
Fyror: 12 800 – 15 200 kr
Femmor: 13 600 – 16 500 kr

Får jag hyra ut min lägenhet i andrahand?

Ja, om vi först godkänt uthyrningen och andrahandsgästen. Om du vill hyra ut i andra hand så fyller du i en ansökningsblankett som du kan hämta på vårt kontor eller ladda ner från ”Mina Sidor”. På denna uppger du varför du vill hyra ut, hur länge och till vem. Vid uthyrning är det fortfarande den som står på förstahandskontraktet som ansvarar för att hyran betalas och för att lägenheten inte kommer till skada. Notera även att du kan förlora din lägenhet om du hyr ut utan att du fått godkänt av oss på Carlsson & Åqvist.

Kan jag göra ett lägenhetsbyte?

Ja, det är tillåtet att byta sin lägenhet mot en annan bostad förutsatt att vi godkänt bytet och den nya hyresgästen. Notera att personen som du vill byta bostad med även måste få detta godkänt av sin hyresvärd. Kontakta oss för mer information och gällande regler om lägenhetsbyte.

fragarsvar

Fönsterdetalj Fabriksgatan 7, byggt 1907